Hej fra den tasmanske djævel!!

På hat med den tasmanske djævel.

I dag har vi besøgt “den tasmanske djævel”. Et lille arrigt bæst, der er på størrelse med en lille bavian. Den fanger og æder andre dyr med hud og hår. Vi så den æde en grævling – rub og stub!!   På samme dyrefarm var der mange andre og mere fredelige dyr, som vi hyggede os med. Wombat’en ( en ung han ) og kængoorooerne er stadig vore favoritter. Og vi er deres favoritter, hvis vi har mad med.

Tasmanien har fantastiske landskaber. Virkelig en flot ø. Mary’s ø.  I areal på størrelse med Schweiz, men kun med en halv million indbyggere. Øen ligner på mange måder Irland, men med flere bjerge. De har stort set alle slags mineraler her – og graver dem også ud.  Landbrug er det næststørste erhverv. Og turismen kommer ind som nr. 3.

”Nordøen”, som tasmanierne kalder Australien, betragtes med nogen skepsis af de lokale her.

Tasmanien ( ofte kaldt Tassi ) er en selvstændig stat i Australien ( én ud af seks ). I dag besøgte vi Burnie & omegn på nordsiden. I morgen gælder det hovedstaden Hobart på sydsiden.

Vejret er fortsat fantastisk. Vart og solrigt.  Rige muligheder for badning af enhver art. Fra soldækket kan vi netop nu beskue den flotte bjergrige østkyst af øen, mens vi glider forbi den. Og vor norske kaptajn har just berettet, at det flotte vejr fortsætter.

I går stor Melbourne for tur. En fantastisk by. Meget europæisk med hygge, masser af liv ( det var søndag ), cafeer og restauranter overalt. Befolkningen er meget sammensat fra hele verden, ikke mindst også fra Europa. For eksempel er den den største ”græske by” uden for Athen.

Også her blev vi modtaget af mange frivillige turist-hjælpere, både direkte ved landgangen og inde i byen. En virkelig god ide også for København!!  Tilmed var der en hop-on hop-off bus med guide til vor disposition.  1 ½ times rundtur helt gratis rundt i byen. Den service havde Royal Caribbean ( naturligvis ) ikke fortalt noget om. De ville hellere sælge deres egne dyre udflugter.

Melbourne var virkelig på alle måder en meget positiv oplevelse. Også fordi gamle bygninger fra 1800 og 1900 tallet falder flot og utraditionelt sammen med alle de nye bygninger rundt omkring dem. Hatten af for byplanlæggerne og arkitekterne her på egnen.

Melbourne er – ud over af være delstaten Victorias hovedstad – også Australiens kulturhovedstad. Det bærer bybilledet et tydeligt præg af.

Dagens særlige oplevelse var mødet med Liselottes australsk-danske grandfætter Kaare Ziirsen, hans nordirske kone Claire og deres to søde døtre Jasmine og Enya. Det var første gang, vi mødtes. Men det føltes meget hurtigt som om, vi altid havde kendt hinanden. Dejlige, positive unge mennesker. Både slægten, Australien, og deres og vore dagligdage var oppe til hyggelig diskussion.

About cruising2downunder

Globetrotter - communicator - web 2.0 networker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s